Stijgende temperaturen en langer durende avonden. Dit kan maar één ding betekenen: de zomer komt er aan! En dat betekent ook dat het barbecue seizoen officieel geopend is. We nodigen massaal onze vrienden uit, genieten van een frisse cocktail in de tuin en willen graag wat lekkers op tafel zetten. Met deze heerlijke recepten voor de carnivoor, de viseter en de vegetariër maak jij er een onvergetelijke zomer van!
Spicy Poblano Burger met Avocadomayonaise
Een sappige runderburger met een pittige twist en frisse avocadomayonaise. Voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 700 gram Rundergehakt
- 2 tl Grof zeezout
- 1tl Versgemalen zwarte peper
- 2 Poblano pepers
- 4 Hamburgerbroodjes
- ½ Witte ui, geraspt
- 1 Rijpe avocado, geschild
- 2 el Mayonaise
- 1 Blikje tomatenblokjes
- 1 teen Knoflook
- Limoensap & Koriander groen
Bereiding
- Prak de avocado en mayonaise met een vork fijn en meng ze. Voeg hier de geraspte ui, de tomatenblokjes, het koriandergroen, de limoensap en het teentje knoflook aan toe. Goed om te weten: de avocadomayonaise kan tot 8 uur van de voren gemaakt worden en in de koelkast bewaard blijven.
- Stel de barbecue in op directe hoge warmte. Zodra deze goed heet is gril je de Poblano pepers al kerend 10 minuten met gesloten deksel. Pas als het vel van de pepers zwart is neem je ze van de grill en laat je ze afkoelen. Eenmaal afgekoelt verwijder je het vel en de zaadjes en snij je de pepers in kleine blokjes.
- Dan nu de burgers! Meng het rundergehakt, de blokjes peper, zout en peper door elkaar. Maak vervolgens van dit mengsel 4 gelijke hamburgers van ongeveer 2 cm dik.
- Grill de hamburgers ongeveer 8 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel. Vergeet niet de burgers af en toe te keren zodat deze niet vastkleven aan het rooster. Leg de broodjes er een minuutje naast.
- Leg de burgers op een broodje, verdeel de avocado mayonaise er overheen en eet smakelijk!
Zalmfilet met Shiitake paddenstoelen en citroenboter
Fris gemarineerde zalmfilet met wilde paddenstoelen. Voor 4 personen.
Dit heb je nodig:
- 4 Zalmfilets met vel (175 gram per stuk)
- 120 gram Ongezouten boter
- 4 tl Fijngehakte tijm
- 2 tl Citroensap en citroenrasp
- ½ tl Zeezout en zwarte peper
- 350 gram mix van wilde paddestoelen met Shiitake
- 2 Sjalotjes, in dunne plakjes
- 1 Citroen in plakjes
- 3 el Olijfolie
Zo maak je het
- Meng de boter, tijm, het citroensap en de rasp met wat peper en zout tot een glad mengsel. Bewaar dit op kamertemperatuur.
- Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 290°C.
- Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een bakpapier. Bestrijk de zalm met 1 el olijfolie, citroenrasp, zout en peper.
- Meng de wilde paddenstoelen met 2 el olijfolie, zout en peper.
- Gril de paddenstoelen met gesloten deksel tot deze bruin worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Zet ze daarna even apart.
- Op een bakplaat verwarm je 2 el van de citroenboter. Voeg hier de sjalotten en de wilde paddenstoelen aan toe en schep dit voorzichtig om totdat alles warm is. Zet het daarna even apart.
- Boven directe hoge warmte grill je de vis totdat deze de gewenste gaarheid heeft bereikt.
- Leg op elk bord één zalmfilet en een fijne hoeveelheid van de wilde paddenstoelen. Verdeel de resterende citroen boter over de zalm en maak het geheel af met een schijfje citroen. Genieten maar!
Courgette saté met mozzarella en spinazie
Spiesjes met in courgette gewikkelde mozzarella, spinazie en een marinade van walnootolie.
De benodigdheden
- 600 gram Gele courgette
- 100 gram Jonge spinazie
- 2 teentjes Knoflook
- 200 gram Mozzarella bolletjes
- Witte balsamico azijn, olijfolie, walnootolie
- Zout en peper
De bereiding
- Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Wrijf de sneetjes in met olijfolie.
- Verwijder de steeltjes van de jonge spinazie en leg deze opzij.
- Pers de knoflook en meng deze met 2 el witte balsamico azijn 3 el walnootolie. Dit is de marinade.
- Verwarm de barbecue tot temperatuur van 200°C.
- Gril de plakjes courgette met gesloten deksel tot er grillstrepen ontstaan. Laat ze vervolgens afkoelen.
- Verwarm de bakplaat en breng de marinade aan de kook. Voeg de spinaziebladeren toe en laten deze iets slinken. Laat ook dit mengsel afkoelen.
- Leg op elk plakje courgette een laag gemarineerde spinazieblaadjes en 2 bolletjes mozzarella. Rol het geheel op en prik ongeveer 4 rolletjes op een satestokje.
- Gril de spiesjes nog even na totdat de mozzarella begint te smelten. Smullen!
Maak je klaar het barbecue seizoen
Een nieuwe barbecue of slechts goed kookgereedschap nodig? Neem een kijkje in onze webshop en vind alles wat je nodig hebt voor een heerlijke zomeravond. Een beginner achter de BBQ? Kom dan langs in ons tuincentrum. We geven graag advies en tips om deze zomer de sterren van de hemel te grillen!