Tips voor een groenere tuin

Tips voor een groenere tuin

Wij, van GroenRijk Prinsenbeek, streven ernaar jou te inspireren en te informeren over het vergroenen van jouw tuin. Daarom hebben wij natuurlijk ook het Groen Klimaatplein in ons tuincentrum. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het heel eenvoudig om bij te dragen aan een groener Nederland door zelf een groenere tuin te creëren. In dit blog geven we jou maar al te graag drie super eenvoudige tips om jouw eigen tuin te vergroenen. Het kost je niet veel tijd, geld of moeite!

Stap 1: Weg met die tegels, hallo groen!

Elke vierkante meter groen telt! Bekijk jouw tuin eens van een afstandje en zie hoeveel tegels je hebt in vergelijking met de groene ruimte. Je kunt aan weerszijden van de tuin een grasstrook aanleggen of een paar tegels weghalen en in plaats daarvan bijvoorbeeld bodembedekkers planten. Jouw tuin zal er daardoor veel speelser uitzien! Bewaar in ieder geval geen tegels met veel algen, mos of onkruid, want daar lopen mensen blijkbaar toch nooit op.

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 2: groen dak voor veel gemak

Een groen dak maakt de garage, uitbouw, fietsenhok of schuurtje meteen een stuk 'gezelliger'. Wat zijn de voordelen van een groen dak?

  • Overtollig water wordt vastgehouden
  • Een groen dak werkt isolerend
  • Vogels, vlinders en andere insecten zijn gek op een groen dak
  • Groen doet goed en daarom staat een groen dak gewoonweg heel mooi

Een groen dak kun je heel goed zelf aanleggen, maar je bent natuurlijk in ons tuincentrum ook van harte welkom voor tips en advies. Bezoek dan het Groen Klimaatplein in onze winkel!

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 3: meer groen met inheemse beplanting

Ben je bekend met inheemse planten? Dit zijn planten die van nature op een bepaalde plaats groeien zonder dat de mens daar invloed op heeft. Daarom zijn inheemse planten het beste voedsel voor insecten en vogels. Daarnaast dragen ze ook bij aan een gezonde bodem. Kortom, Inheemse planten zijn sterk omdat ze zich hebben aangepast aan de groeiomstandigheden en daardoor minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Klinkt goed toch? Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Hulst - Ilex aquifolium;
  • Boswilg - Salix caprea;
  • Taxus baccata – Venijnboom;
  • Gelderse Roos - Viburnum opulus.

Lees meer over het Groen Klimaatplein

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...